Leilas Morotskaka
Kategori: Inspiration
Vill rekomendera Leilas morotskaka, den blir verkligen god=)
1 morotskaka
Leilas morotskaka
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna
Cream Cheese Frosting
-
Vispa alla ingredienser krämigt.
-
Bred frostingen över kakan.
Kommentarer
Postat av: Emelie
Mmm.. ser gott ut det där, vågar jag mig inte på ;) ser ju att du redan har leilas bok, så jag behöver nog inte ge dej receptet på dagens brödbak.. finns nämligen i boken "a piece of cake".. Filmjölkslimpan på sida 199 är det ;)
Hoppas allt är bra med dej gumman.. Kramar!
Postat av: Julia (Fotoblogg)
Grymt god! Duktig är du :)
Trackback