Marrängtårta med smörkräm
Kategori: Bakverk
Marrängtårta med smörkräm
Recept för långpanna
6 äggvitor och 3 dl socker: Vispas med elvisp i 10 minuter. Tillsätt sedan 4 droppar ättikssprit och vispa några minuter till.
Vänd sedan ner 4 dl Rice crisp (kellogs) i smeten. Bred ut smeten på bakplåts pappers klädd långpanna. Gräddas i mitten av ugnen i 125* i 1 h och 30 min.
Gör 2 sådana här bottnar.
Krämen:
8 äggulor
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
Sjuds tjock. Sedan lyftes kastrullen av från plattan.
Tllsätt då 200g smör och 4 tsk vaniljsocker. Rörs samman.
Låt krämen svalna. Bred krämen imellan tårtbottnarna. Bred vispad grädde över marrängtårtan och hyvla blockchoklad med osthyvel. Garnera med jordgubbar, romerska bågar eller noblesse skivor.
Kommentarer
Postat av: Julia [Stil & Foto]
Så gott!!! :)
Trackback