29 Augusti

2012-08-29 / 20:15:18
Kategori: Vardag
 
 
 
Hej=) Nyss hemkommen från mormor & morfar. Riktig avkoppling att vara där trots att man alltid hittar på lite småprojekt hos dem. Men det gillar ju jag. Idag har friggeboden skrapats klar från gammal färg, så så fort nästa torra period kommer är det dags att måla, roligt när det börjar närma sig målet=)
 
Har fått ett uppdrag ifrån brorsan att göra ett soffbord till hans nya lägenhet, så det ska snart börja fixas med det också är det tänkt. =)
 
Ha en mysig kväll. Kram
 
 
 
"När man hjälper någon att vara någon, det är först då man blir någon själv"
 
 
 
 
 

Betong plattor + ängel

2012-08-28 / 20:18:00
Kategori: Inspiration




 
 
 
 
Plattorna kan man lägga som gångplattor i trädgården.
Du kan också ställa en kruka på, ställa plattan mot en vägg, använd som grytunderlägg eller som dekoration inne som ute i trädgården.
Eller varför inte ge bort i present?
 
 ca 28 cm i diameter och 1,25 cm hög. (plattor)
Ägeln är ca 15*18 cm
 
Egentillverkade.
 
Kontakt genom blogg eller maila mig på
 
[email protected]
 
 
100:- styck 
 
 
 
 
 
 
 

Tuppen och kaninen

2012-08-27 / 21:16:10
Kategori: Vardag
Hej=)
 
Har verkligen svårt att få tid att blogga känner jag, trots att jag gärna vill.

Har gjutit lite nya betongplattor mm i helgen.
Har tänkt börja sälja lite och hoppas att det finns intresse för det=)
 
Hoppas ni mår toppen allihop=)
 
 
Kram
 
 

Doptårta

2012-08-19 / 09:25:05
Kategori: Bakverk
 
 
Fick möjligenheten att göra doptårtor till Julias dop=) Riktigt roligt att prova på något annat. Man lär sig en hel del och man vet vad man kan göra bättre till nästa gång. Köpte färdiga tårtdekorationer på Tårtdecor.  Fick jättebra tips på fyllningar och anslag från mina kära kusin Linnea.
 
 
 
 
 

Marrängtårta med smörkräm

2012-08-19 / 09:15:00
Kategori: Bakverk
Marrängtårta med smörkräm
 
Recept för långpanna
 
6 äggvitor och 3 dl socker: Vispas med elvisp i 10 minuter. Tillsätt sedan 4 droppar ättikssprit och vispa några minuter till.
 
Vänd sedan ner 4 dl Rice crisp (kellogs) i smeten. Bred ut smeten på bakplåts pappers klädd långpanna. Gräddas i mitten av ugnen i 125* i 1 h och 30 min. 
 
Gör 2 sådana här bottnar.
 
Krämen:
8 äggulor
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
 
Sjuds tjock. Sedan lyftes kastrullen av från plattan.
Tllsätt då 200g smör och 4 tsk vaniljsocker. Rörs samman.
 
Låt krämen svalna. Bred krämen imellan tårtbottnarna. Bred vispad grädde över marrängtårtan och hyvla blockchoklad med osthyvel. Garnera med jordgubbar, romerska bågar eller noblesse skivor.
 
 
 
 

Barntavla Dop present

2012-08-18 / 10:53:04
Kategori: Vardag
Doptavla
 
Googla runt lite på olika doptavlor och fick lite inspiration. Bästa Julia har hjälpt mig med utformningen. Köpte ram på Ikea. Tycker det är väldigt snyggt med passepartout för att ytterligare rama in ett foto.
 
 
 

Studiedag

2012-08-15 / 21:24:10
Kategori: Inspiration
 
Hej=)
 
Idag har vi haft studiedag på jobbet. Suttit inne i detta fina vädret har ju inte varit så kul men vad ska man göra.  Fick avslutat med lite avdelningsplanering vid Fästningen i solen skönt.
Imorgon blir jobb, slutar tidigt så om det är bra väder kanske det blir en tur med båten annars ska det fortsättas grejas hos mormor och morfar=)
 
Ta hand om varandra.
 
Älskar denna djupa tallrik som är i detta fågelbad, tyvärr blev det inte mitt bästa fat då tallriken inte riktigt blev centrerad i betongen. Men man lär ju sig. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åstol

2012-08-12 / 07:56:09
Kategori: Guldkorn
Hej mina vänner.
Igår kväll var vi på Åstol med våra goa vänner Frida och Martin. Vilken fantastisk kväll vi fick. Och räkorna är verkligen det godaste som finns att äta på Åstol.
Dessutom såg vi 2 stjärnfall, det var något spciell kväll igår och det skulle tydligen vara mycket stjärnfall, någon mer som sett?
 
Idag ska det sista på doptårtorna sättas ihop sedan blir det dop för sötaste lilla Julia och mys, kanske hinner med en båttur i em. Åh va skönt med söndag.
 
Ha det gott.
kram
 
 
 
 
 
 
 

Friggebod

2012-08-09 / 21:12:12
Kategori: Vardag
 Idag har varit en fullspäckad dag och då mår jag som bäst=) Först jobb, sedan direkt till mormor å morfar.  Varit å handlat mat med mormor och gjort ärenden. Sedan påbörjades tvättningen av friggeboden, har tänkt att måla den. Det är ju så kul när man ser skillnad sen=) Det bästa av allt att det känns som jag har energi över.

Mormor måste ha gett sina blommor och grönsaker mycket kärlek se vad det växer i pallkragarna=)
 
 
Imorgon kväll ska det börjas baka doptårtor till lilla Julias dop på söndag=) Har tänkt 2 traditionella tårtor och 2 marrängtårtor. Kul att göra något annat, Tänkt besöka tårtdecor imorgon också=)
 
Sov gott. Kram
 
 
 
 
 
 

Linneskåp

2012-08-08 / 21:32:48
Kategori: Renoveringsobjekt
Första veckan på semestern fick jag hunnit med att börja slipa/måla några utann v mina möbler. Linneskåpet och "toalettbordet" börjar sakta men säkert bli färdiga.
 
Linneskåpet hjäpte pappa mig med att fixa en ny "rygg" då den såg så trasig och tråkig ut. Pappa sågade ut bakstycket i någon form av tunn plywood som vi limmade på det gamla bakstycket för att det skulle bli en slät och fin yta. Och det stora plusset är ju att bakifrån så har skåpet fortfarande kvar sina "plankor" vilket jag tycker är jättefint.
 
 
 
Skåpet ska målas en gång till. En 5 gång. Sedan är det dags att skruva tillbaks dörren och beslagen.
 
Sen får vi se vad vi ska hitta på i spegelhålet i dörren? Tål att tänkas på! Frågan är också om hyllplanen ska målas vita eller om det ska vara träfärgade?
 
 
 

Fynd i gräs

2012-08-07 / 20:28:14
Kategori: Vardag
Denna söta flaska blev funnen när det trimmades gräs. Roligt med överaskningar=)
 

SIsta dagen på semestern

2012-08-05 / 21:43:48
Kategori: Vardag

Hej mina vänner.
 
Har verkligen inte varit duktig på att uppdatera här under semestern. Men nu ska det bli ändring på det.
 
Imorgon är det jobb igen och man kan verkligen fundera på hur snabbt 4 veckor går??? Det är lika bra att inte tänka för mycket på det utan tänka på alla goa dagar man fyllt med annat en jobb. Hur som helst ska det bli riktigt skönt att börja jobba igen och träffa alla små godingar + att få lite rutiner igen.
 
Hoppas alla mår toppen och har/har haft en härlig semester.
 
kram♥
 
Idag har det varit mys i vallby och blåbärsplock med Mats och lillsyrran. Bild lånad från Julia